Szoftverek

Bentley termékek - MicroStation termékcsalád

Bentley

A MicroStation termékcsalád kifejlesztője és forgalmazója az amerikai székhelyű Bentley Systems, Inc. cég, mely a professzionális CAD termékek és szolgáltatások terén vezető szerepet tölt be. Termékei világszerte több mint 250 000 szakember és 600 alkalmazásfejlesztő tapasztalatain alapulnak, a legkülönbözőbb mérnöki területeken. Az 1984-ben alapított Bentley mára a világ egyik leggyorsabban fejlődő szoftverfejlesztő vállalatává vált. Magyarországi képviseletét 1997-ben nyitotta meg Budapesten.

A Bentley cég számos szakterületen nyújt megbízható és hosszútávú megoldást termékeivel szerte a világon. Az elterjedtség oka a kiemelkedő műszaki jellemzőkön kívül a rugalmasság, mellyel a termékeket a felhasználó igényeihez lehet igazítani. Ennek köszönhetően számos fejlesztés íródott és íródik ma is a MicroStation fejlesztőnyelveivel. A fejlesztések közül a legkiemelkedőbbek felkerülnek a Bentley egyre bővülő terméklistájára.

A termék kiválasztása

A Bentley cég szakáganként tisztán szétválasztja termékeit, néha azonban mégis nehéz a döntés, hogy az árban és teljesítményben legmegfelelőbbet válasszuk. Ehhez nyújtunk segítséget meglévő és leendő ügyfeleinknek ingyenes konzultációinkkal és bemutatóinkkal.

A termék telepítése

Ha megszületett a döntés, a megvásárolt terméket a cég telephelyén adjuk át, telepítjük a kívánt gépre, valamint regisztráltatjuk.

A termék használatbavétele

A termék telepítését követően a megrendelő szakembereinek egy napos ingyenes bevezető tanfolyamot tartunk, továbbá jelentős kedvezménnyel vállaljuk a termék testreszabását (Munkafelületek kialakítása, szimbólum-készlet létrehozása, nyomtatás beállítása stb.)

Követés

A termék használata során a felhasználó gyakran ütközik olyan problémákba, melyek megoldásához szakmai segítségre van szüksége. Ügyfeleink felmerülő kérdéseire 24 órán belül megoldást keresünk.

Alapok

A MicroStation termék több éves oktatása során szerzett tapasztalatok alapján állítjuk össze a különböző tanfolyamok tematikáit. A tanfolyamokhoz könyvet és jegyzetet mellékelünk, így a résztvevőknek csak a megértésre kell összpontosítaniuk. Az elméleti anyag megértése szorosan kapcsolódik annak alkalmazásához. Ehhez témakörönként feladatcsoportokat dolgoztunk ki, melyeket a résztvevők önállóan, illetve az oktató segítségével végeznek el. A tanfolyam egy összetett feladat elvégzésével zárul, melynek eredményét személyenként értékeljük.

Modularitás

Mivel a MicroStation termék önmagában több szakma részére szolgál eszközül, és a felhasználók tevékenységi körei is jelentősen eltérhetnek, ezért már a kezdő tanfolyamon célszerű testreszabott tematikát kialakítani. Ennek elősegítésére kidolgoztunk egy modulrendszert, mely az átadható tudást osztja fel kisebb, logikailag összetartozó egységekre. Ezek az egységek (modulok) tartalmazzák az elméleti definíciókat, gyakorlati példákat, fogásokat és trükköket, tanfolyami feladatokat és a témához tartozó egyéb észrevételeket és megjegyzéseket, esetleg mintaprogramokat (például BASIC vagy MDL). A megrendelő részére megadjuk az adott tanfolyam szintjéhez illeszkedő modullistát, mely tartalmazza a modul nevét, időtartamát és a modulok leadásának ésszerű sorrendjét. Az így kialakított tematikához mellékeljük a tanfolyami jegyzetet. A modulrendszer összhangban van az általunk kiadott MicroStation kézikönyvvel.

Típus

Cégünk két típusú tanfolyamot tart: nyilvános és céges.

Nyilvános tanfolyamon több cég is részt vehet, ezért a tematika teljesen kötött. A gépeket, a szoftvereket mi biztosítjuk. A tanfolyamok helyszíne Budapest. A részvételi díj személyenként fizetendő.

Céges tanfolyam esetében csak a megrendelő cég kollégáinak tartjuk a tanfolyamot. Ekkor a tematikába beépítjük a megrendelő egyes kéréseit. Céges tanfolyam esetén az oktatás a megrendelő telephelyén történik, a gépeket és a szoftvereket a megrendelő biztosítja. A tanfolyamon résztvevő kollégák száma nem kötött, de hatékonysági okok miatt nem javasoljuk a nyolcnál több résztvevőt. A tanfolyam díja az oktató óradíja, továbbá az utazás és a szállás költsége.

Nyilvános tanfolyamok

Rendszeresen indítunk tanfolyamsorozatokat a MicroStation szoftvercsalád térinformatikát érintő termékeiből. A tanfolyamok anyaga egymásra épül, egy példán keresztül mutatva meg a különböző modulok lehetőségeit, de az egyes típusokra lehet külön-külön is jelentkezni. A tanfolyami anyag hatékony elsajátítása érdekében csak kis tancsoportokat szervezünk (4-8 fő).

Céges tanfolyamok

Vállaljuk cégekhez kihelyezett tanfolyamok megtartását is. Ekkor a létszám nincs maximalizálva, a díj pedig az oktató óradíja. A tematikát a megrendelővel közösen alakítjuk ki. Igény szerint a megrendelő megadhat egy vizsgafeladatot, amit a tanfolyam végén elvégeztetünk a résztvevőkkel, kiértékeljük személyenként, és az eredményt visszajuttatjuk a megrendelőnek.

Engedmények és juttatások

  • minden résztvevő kap magyar nyelvű tanfolyami jegyzetet,
  • a haladó és adminisztrátori tanfolyam résztvevői kapnak fejenként 1 példány MicroStation/J kézikönyvet
  • aki több tanfolyamon részt vesz, jelentős árengedményt kap

Aktuális tanfolyamok

Jelenleg nincsen meghirdetett tanfolyamunk, de igény szerint vállaljuk a fenti oktatások megtartását.

Jelentkezés a tanfolyamokra

A tanfolyamok részvételi díját konkrét érdeklődés esetén adjuk meg. Engedményt adunk több fő delegálása és több tanfolyamon való részvétel esetén. Bővebb információért keressen minket.

Tanfolyamszervezőnk: Magos Tünde

Kurzusok

1. MicroStation kezdő

Cél: kevés számítógépes gyakorlattal rendelkező szakemberek számára a MicroStation szoftver "megszelídítése". A résztvevők a tanfolyam végére eljutnak oda, hogy a termék számukra már nem egy misztikus név, hanem hasznos rajzoló és tervező segédeszköz. Megismerik az alapfogalmakat, és néhány gyakorlati feladat során szert tesznek az alap MicroStation rajzkészségre. Ez egyszerűbb kétdimenziós rajzok elkészítését, színek, vonalstílusok, kitöltőszínek, rétegtechnika használatát, digitális jelkulcsok kialakítását, a csoportos munkát elősegítő referenciafájlok kezelését és a digitális rajzok adott méretarányban történő kinyomtatását jelenti.
Időtartam: 5 nap, napi 6 óra

2. MicroStation gyakorló

Cél: alap MicroStation tudással rendelkező szakemberek számára a MicroStation használatának begyakoroltatása. Az elméleti alapok átismétlése után a résztvevők gyakorlati példákon keresztül megismerkednek a hatékony és gyors rajzolási eszközökkel, tippekkel és trükkökkel. A hangsúly a gyakorláson van, ezért a résztvevők egymásra épülő feladatok sorát oldják meg a tanfolyam ideje alatt. Minden feladatot el kell végezni a megadott szintidőn belül. A kezdő tanfolyamon tanult anyagok kívül megtanulják az egyéni vonalstílusok készítését, az AccuDraw használatát, és a térképdigitalizálás gyorsítását szolgáló eszközöket. Rajzkészségük és produktivitásuk többszöröse lesz annak, mint a kezdő tanfolyam végén volt. A feladatokat leggyorsabban elvégző résztvevő díja a 600 oldalas MicroStation kézikönyv.
Időtartam: 3 nap, napi 6 óra

3. MicroStation gyorstalpaló

Szakemberek és újrakezdők számára
Cél: azonnal használható MicroStation szerkesztési készség begyakoroltatása számítástechnikai szakemberek és újrakezdők számára. A tanfolyam a MicroStation kezdő és MicroStation gyakorló tanfolyamok kombinációja. Nagy hangsúlyt fektet a rajzi eszközök használatára, feltételezve, hogy a résztvevő birtokában van alapvető számítástechnikai és CAD fogalmaknak.
Időtartam: 5 nap, napi 6 óra

4. MicroStation haladó

Cél: kezdő tudással és gyakorlattal rendelkező felhasználók számára a MicroStation speciális rajzelemeinek és eszközeinek a bemutatása, továbbá néhány már ismert funkció mélységeinek a megismerése. A tanfolyamon begyakorlásra kerül többek között a vonalkötegek és B-spline-ok használata, méretezések elhelyezése és megjelenésének testreszabása, segéd-koordinátarendszerek használata, kényszerekkel rendelkező intelligens rajzok készítése, szöveges címkék rajzelemekhez való fűzése, OLE használata, batch nyomtatás, rajzok átkonvertálása AutoCAD formátumba és formátumból.
Időtartam: 3 nap, napi 6 óra

5. MicroStation adminisztrátor

Cél: a MicroStation szélesfokú paraméterezhetőségének és testreszabásának bemutatása. A résztvevők a tanfolyam végére megtanulják, hogyan lehet egy adott munka összes állományát hatékonyan összefogni névvel ellátott munkafelületbe, miáltal lehetővé válik a munkán dolgozó emberek hibázási lehetőségének minimalizálása, az állományok közti rend megőrzése, a digitalizálási tevékenység felgyorsítása, és a párhuzamosan folyó munkák kezelésének egyszerűbbé tétele.
Időtartam: 3 nap, napi 6 óra

6. Saját eszközök kialakítása (MicroStation BASIC)

Cél: a MicroStation BASIC nyelvének ismertetése példákon és gyakorlatokon keresztül. Gyakran megesik, hogy el kell végeznünk egy adott szerkesztési műveletsort számtalanszor egymás után. Ennek felgyorsítására hatékony eszköz a MicroStation BASIC fejlesztőnyelve. Az egyszerűbb feladatok könnyen leprogramozhatók, és az új eszköz beépíthető a MicroStation felületbe. BASIC nyelven írt programok (makrók) használatával a munkavégzés hatékonysága általában többszörösére növekszik. A tanfolyamon való részvételhez célszerű, de nem szükséges a BASIC nyelv ismerete.
Időtartam: 3 nap, napi 6 óra

7. MicroStation programozó

Cél: a MicroStation fejlesztőnyelvének, az MDL nyelvnek a bemutatása. A tanfolyamhoz a C nyelv ismerete nem szükséges, de erősen ajánlott. A tanfolyamon a résztvevő számos példaprogramon keresztül megtanulja, hogyan lehet egyszerűbb MDL programokat írni, illetve bonyolultabb problémákat megközelíteni. Képet kap arról, hogy mik a lehetőségek és hogy mit hol keressen.
Időtartam: 5 nap, napi 6 óra

A Bentley termékek honosítását 1997-ben kezdtük a MicroStation 95 felhasználói felületének magyarításával. Ezt követte 1998-ban az SE verzió, majd 1999-ben a J verzió felületének lefordítása. A MicroStation/J kézikönyv a magyar és angol verzióhoz készült, összhangban a lefordított felülettel.