GEOVERSE (Euclideon)

Euclideon - A szoftver gyártója

Az ausztráliai székhelyű céget Bruce Robert Dell programozó alapította azzal a szándékkal, hogy forradalmasítsa a 3D adatok megjelenítését az informatikában. Az általa kidolgozott keresőalgoritmus (amely hasonló a Google keresőjében alkalmazotthoz) lehetővé teszi, hogy egy átlagos, középkategóriás számítógépen is megjeleníthessünk hatalmas, több tíz gigabájtnyi pontfelhőket, és azokban gyorsan navigálhassunk, méréseket végezhessünk.

MEIXNER IMAGING GmbH - európai disztribútor

A szoftver európai disztribútora, a MEIXNER IMAGING GmbH az ausztriai AGIS GmbH-ból vált ki 1989-ben, mint geodéziai hardwerek és szoftverek forgalmazója. A céget Prof. Dr. Harald Meixner alapította, aki a Vexcel Corp. of Colorado (USA) legfőbb tulajdonosa volt. A több mint 25 éves szakmai tapasztalat, a megbízhatóság és hozzáértés eredményeként széles nemzetközi partnerhálózatot alakítottak ki.

MindiGIS Kft. - kizárólagos magyarországi viszonteladó

A MindiGIS Térinformatikai Iroda Kft. 2013-ban kapta meg a jogot a Geoverse Convert és Geoverse MDM teljes körű hazai képviseletére.

3D lézerszkennelt adatok valós idejű megjelenítése akár hálózaton keresztül

Légi lézerszkenneres felmérésből készült pontfelhő képe Geoverse MDM-ben

Árajánlat kérés

A Geoverse MDM (Massive Data Manager) forradalmasítja a 3D lézerszkennelt adatok megjelenítését.

Ahogy növekszik a 3D lézerszkennerrel felmért pontok száma (akár 2 millió pont másodpercenként), egyre nagyobb erőforrások szükségesek a pontfelhők megjelenítéséhez és kezeléséhez. A Geoverse erre a problémára kínál új megoldást.

A Geoverse Converttel létrehozott csökkentett méretű állomány nem csak kevesebb helyet foglal, hanem olyan formátumba kerül, amelyet a Geoverse MDM segítségével nagyon gyorsan megjeleníthetünk. A Geoverse használatával egyszerre akár egy egész város felmérését megjeleníthetjük. A pontfelhő alá behívott OpenStreetMap térképpel az általunk keresett helyre navigálhatunk, majd különböző helyjelzőkkel elmenthetjük a számunkra fontos helyszíneket, illetve információt, külső hivatkozásokat fűzhetünk hozzájuk. A megjelölt helyeket CSV fájlként exportálhatjuk.

Az állományból úgy nyerhetünk ki információt, hogy nem végeztünk benne vektoros kiértékelést: közvetlenül a pontfelhőből mérhetünk hosszúságot és területet. A Geoverse MDM-et használva a lézerszkenneres felméréshez kiválthatja a hagyományos geodéziai terepi munkát, ugyanis a pontfelhő bármelyik pontjáról egy kattintással lekérdezhetjük a pontos földrajzi koordinátákat.

Legújabb funkcióként vonalláncok, poligonok rajzolásával egyszerű vektoros kiértékelést is végezhetünk a pontfelhőből a szoftverben. Az elkészült rajzelemeket a 'CAD Connect' nevű alkalmazás segítségével közvetlenül exportálhatjuk a számítógépre feltelepített AUTOCAD® szoftverbe.

Minimális gépigény:

 • Processzor (CPU): 32bit 1,5 GHz
 • Memória (RAM): 1 GB
 • Merevlemez (HDD): 1,5GB szabad hely, 5400 rpm
 • Grafikus kártya (GPU): DirectX 9 kompatibilis
 • Operációs rendszer (OS): Windows XP SP2

Ajánlott konfiguráció:

 • Processzor (CPU): 64bit 3,0 GHz négy magos
 • Memória (RAM): 2 GB
 • Merevlemez (HDD): 2TB 7200 rpm
 • Grafikus kártya (GPU): DirectX 9 kompatibilis
 • Operációs rendszer (OS): Windows 7

Pontfelhők tömörítése és konvertálása a Geoverse MDM számára

Árajánlat kérés

Aki már valaha dolgozott LiDAR, vagy egyéb 3D pontfelhő adatokkal, az tudja, hogy a kapott állományok legtöbbször hatalmasak, így nagy erőforrásokat igényel a velük való munka, de még a képernyőn való megjelenítésük is. Az általunk forgalmazott Geoverse szoftvercsomag megoldja ezeket a problémákat. A Geoverse Convert segítségével az eredeti méret 5-20%-ára csökkentheti a pontfelhők méretét anélkül, hogy annak minősége romlana. A redukált méretű állomány könnyebben szállítható, megosztható, mint az eredeti. A Geoverse Converttel létrehozott pontfelhőket egy másodperc alatt betöltheti a Geoverse View-ba, ahol könnyedén navigálhat és végezhet méréseket a felmért területen.

A Geoverse Convert legfőbb előnyei:

 • Bármekkora méretű pontfelhő állományt képes kezelni (több tíz gigabájtnyi adatot is egyszerre)
 • A pontfelhő betöltési sebessége kevesebb, mint egy másodperc, még a legnagyobb méretűek esetén is
 • Az eredeti *.LAS fájlok méretének 5-20%-ára tömörít a program

Jelenleg támogatott formátumok:
OBJ, BIN, e57, LAS, LAZ, FLS, PTS, PLY, PTX, XYB XYZ/TXT és LlargBin.

Pontos, valósidejű ortofotó megjelenítés

Árajánlat kérés

Az UnlimitedOrtho® segítségével akár egy másodperc alatt elérheti saját ortofotóit a világ bármelyik részéről méretkorlátok nélkül. A kiértékelésre szánt terület légifelvételei minden eddiginél közelebb kerülnek Önhöz, legyen az város, külszíni bánya vagy egyéb érdeklődésre szánt terület.

Az UnlimitedOrtho® által használt speciális keresőalgoritmusnak köszönhetően az adatok megjelenítése többé nem okoz gondot egy átlagos számítógépen sem. Nincsenek többé nagy hardverigények, ha a megszokottnál nagyobb méretű légifotókkal szeretne dolgozni. Az Euclideon által kifejlesztett Unlimited Detail (UD) technológia segítségével akár 140 terrabyte (!) méretű ortofotó és digitális felületmodell adatot képes beolvasni és megjeleníteni egyszerre, kevesebb, mint egy másodperc alatt. A fájlok beolvasásához pedig fel sem kell másolni azokat a számítógépre, ugyanis akár helyi hálózatról vagy az Interneten keresztül is megnyithatók.

Jelenítse meg tehát több tíz gigabájtnyi légifotóját és felületmodelljét egy pillanat alatt bárhonnan, helyi gépről vagy az Interneten keresztül, és mindezt egy átlagos asztali számítógépről vagy laptopról.

A hatalmas teljesítmény ellenére az UnlimitedOrtho® gépigénye meglehetősen alacsony, egy átlagos asztali számítógépről, vagy laptopról is ugyanolyan gyorsan működik. Mindez az Unlimited Detail (UD) technológia speciális keresőalgoritmusának köszönhető.

Végtelen lehetőségek:

 • Korlátlan mennyiségű adathalmaz beolvasása egyszerre.
 • Adatok tárolása egy központi számítógépen, majd megosztás hálózaton vagy az Interneten keresztül.
 • A betöltési sebesség kevesebb, mint egy másodperc, bármekkora méretű adathalmazról van is szó.
 • Ortofotók és vektoros rajzelemek megjelenítése egymásra illesztve.

A VALÓSÁG 3 DIMENZIÓS REALISZTIKUS KÉPMÁSA

Árajánlat kérés

A Solidscan segítségével a valós világ 3 dimenziós reprezentálása válik lehetővé a számítógépen, a lézerszkennelt adatokéval megegyező pontosságban. A lézerszkennelés során készült pontfelhőt és fényképeket felhasználva résmentes, lesimított felületekkel rendelkező modellt kapunk. Az elkészült modellben sétálva olyan, mintha a valóság egy részlete jelenne meg előttünk.

A Solidscan segítségével kiszűrhetők a szkenner látóterébe bekerült mozgó objektumok - autók, járókelők - és lehetővé válik olyan reflektív felületek ábrázolása is, amelyekről eddig nem készülhetett pontfelhő - tükrök, rozsdamentes acél felületek. A Solidscannel elkészült modellek helyi hálózaton vagy Interneten keresztül megoszthatók és megnyithatók a Geoverse MDM pontfelhő megjelenítővel.

 A Solidscan által lehetővé válik:

 • A valóság realisztikus képmásának létrehozása a számítógépen a lézerszkennelt adatok és fényképek felhasználásával, a LiDAR adatokéval megegyező pontosságban.
 • A szkennelés során keletkezett lyukak automatikus kitöltése.
 • Reflektív felületek miatt keletkezett zaj automatikus kiszűrése.
 • A pontfelhőbe bekerült mozgó objektumok - járókelők, autók - automatikus kiszűrése.
 • Kiértékelés megkönnyítése: a simított felületeken egyértelműen és gyorsan rá lehet állni egy adott pontra.
 • Esztétikus és mégis mérnöki pontossággal rendelkező modellek létrehozása épületekről és egyéb objektumokról.
 • A lézerszkennelésben érdekeltek piacának kibővítése, nyitás a hétköznapi felhasználók felé.
 • Műemléki épületek valósághű megjelenítése, virtuális túrák lehetővé tétele.