Tevékenységek

Kiadványok

 
MicroStation első szuszra - kezdő tankönyv (1995)

Szerző: Magos Gábor

A könyv megjelenésekor az első magyar nyelvű dokumentációk közé tartozott, így hiánypótló mű volt a hazai piacon. Bevezető, felhasználóbarát útmutató: nem ölel fel minden részletet, de elindítja a kezdő felhasználót a szoftver alapos megismerése útján. Alapvetően olyan emberek számára készült, akik nem számítástechnikai szakemberek, de munkájukhoz szükség van e rendszer elsajátítására. Fogalomdefiníciók segítik az olvasót, továbbá minden oldal alján, ahol szerepel új angol szó (fogalomként) szószedet található, melyben az adott szó odavágó speciális jelentése, valamint más területeken használt értelmezése található. A könyvet angol-magyar szótár zárja, mely később szintén hasznos lehet az angol nyelvű dokumentáció olvasása közben. A könyv a MicroStation V5 felülete alapján készült, kiegészítéssel a MicroStation 95 verzióhoz.

Könyv megtekintése

 
MicroStation/J kézikönyv (2000)

Szerző: Magos Gábor

A könyv a MicroStation legújabb verziója, a MicroStation/J magyar és angol felületéhez készült. Átfogóan ismerteti a szoftver felületét, a rajzfájlt érintő műveleteket, 300 rajzolási eszközt, a testreszabás lehetőségeit, a nyomtatást, az adatcserét az AutoCAD rendszerrel és még sok lényeges eszközcsoportot. Nem az angol dokumentáció fordításáról van szó, mivel a könyvben szerepel rengeteg olyan saját tapasztalat, amit az eredeti könyvekben nem lehet, vagy csak nehéz megtalálni. A könyv célja, hogy az általa felölelt témaköröket kimerítően tárgyalja, s így hasznos kézikönyve legyen a MicroStation felhasználóknak.

Könyv megtekintése

 
TerraModeler a terepmodellező - jegyzet (1998)

Szerző: Magos Gábor - Cserepes András

A könyv a MicroStation alapon futó TerraModeler nevű terepmodellező modulhoz ad átfogó leírást. Megtalálható benne az összes TerraModeler által felkínált eszköz leírása, melyek terepmodellek készítéséhez, látványtervek készítéséhez, tereprendezések tervezéséhez, úttervezéshez, geológiai rétegfelméréshez stb. nyújtanak segítséget. A könyv a saját felhasználói tapasztalatok és a TerraModeler Help felhasználásával készüt. TerraModeler tanfolyamainkhoz adjuk mellékletül.

 
Tarkabarka fizika - CD-ROM (1998)

Hasznos segédlet a CD mindazon általános iskolai tanároknak, akik - rendelkezve a megfelelő számítógépes háttérrel - óráikat színesebbé, izgalmasabbá és a tananyagot könnyen megérthetővé akarják tenni, illetve azon tanulóknak, kiknek a fizika tantárgy "távoli, idegen égitestnek" tűnik.

A multimédia lehetőségeit kihasználva a program a fizikát több érzéken át tanítja: alapja a 10 fejezetből álló fizika tankönyv, tele színes képekkel és ábrákkal, mely felöleli az általános iskolai tananyagot, sőt néhol túllép azon. A könyvet kísérleteket bemutató filmfelvételek és számítógépes animációk színesítik, vizuálisan segítve a megértést. Ahol lehet, hangeffektusok kísérik a mozgó képeket, teljessé téve a hatást. Mégis a leghatékonyabb tanulási forma a kísérletezés, megfigyelés. Ezt segítik az interaktív - a tanuló által vezérelhető - kísérletek, ahol például a lencsék képalkotását a tárgy mozgatásával lehet tanulmányozni. A könyv végén feladatgyűjtemény található, ahol a megoldások és azok magyarázata is megtalálható. Néhol gyermekrajzok, apróbb tréfák teszik vidámabbá a tanulást. A lexikális tudás bővítésére több mint 150 fizikus életrajza is megtalálható a CD-n abc sorrendben, és egy időszalagon elhelyezve a történelem folyamában, ahol szerepelnek egyéb események, más tudományok, művészetek képviselői is.