Tevékenységek

Térinformatikai fejlesztések webes alapon

Online térinformatika

Online rendszerünk saját fejlesztésű térképkezelő modullal rendelkezik, mely segíti a publikálásra szánt alaptérképek, ortofotók, és egyéb térképi tartalmak gyors megjelenítését. A felhasználó az adott térképen el tud helyezni helyőrzőket tetszőleges kategóriákba sorolva, és azokhoz adatokat, fájlokat, internetes linkeket társíthat.

A 2D-s tartalmakon kívül a rendszer képes 3D-s modelleket is megjeleníteni, azokhoz, mint helyőrzőkhöz adatok, fájlok és internetes linkek társíthatók. A 3D-s környezet több nézőpontból is bejárható, végig lehet sétálni az utcákon, de akár madártávlatból is megtekinthető az adott modell. A csatolt adatok értékei alapján összetett lekérdezéseket hajthatunk végre.

ONLINE Tanya-rendszer

2013. áprilisában átadásra került Gyulán a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye által segített 688 tanya térinformatikai rendszere. A rendszert a helyi tanyagondnokok alapötlete alapján a MindiGIS Térinformatikai Iroda Kft. tervezte meg, fejlesztette ki és helyezte üzembe. Az eltelt több mint egy évben a rendszert cégünk üzemeltette. Rendszeres felhasználói a családsegítő központ, a tűzoltóság és a mentők.

A rendszer tárolja tanyánként az odavezető utat GPS pontokkal, jellemző fényképekkel, kiegészítő információkkal (pl.: sorompó, kulcs a gátőrnél), és a tanya alapadatait: neve, címe, jellemző fényképe. Tárol továbbá minden olyan információt, amit az egyes felhasználók kötnek hozzá - mint például a közműellátottság -, vagy bármi más olyan információt, ami a tanyagondnokoknak fontos lehet. Ezen információk védettek, csak a megadott felhasználók jutnak hozzá jelszóval.